Αρχική Σελίδα

Αρχείο πρόσφατων δραστηριοτήτων

  • Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Κυριακού
  • Εγκαίνια στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών "Π. & Α. Κυριακού"

Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β', πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών "Π. & Α. Κυριακού" στις 18 Δεκεμβρίου 2012, παραμονή της ονομαστικής της εορτής, επιμνημόσυνη δέηση και εκδήλωση μνήμης για την εμπνεύστρια και ευεργέτιδα του Νοσοκομείου, Αγλαΐα Κυριακού, 80 χρόνια μετά το θάνατό της. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Χρυσόστομος, το Πριγκιπικό Ζεύγος της Σερβίας, Αλέξανδρος και Αικατερίνη, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας, οι Βουλευτές κ.κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γιάννης Μιχελάκης, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Σταύρος Κουτσουμπέλης, Δήμαρχοι της Αττικής, Καθηγητές Πανεπιστημίου της Ιατρικής Σχολής κ.α. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών "Π. & Α. Κυριακού", αναφορά στο έργο και την προσφορά της Αγλαΐας Κυριακού έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χάρης Τομπούλογλου.

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια του Ιατρίου Ανάνηψης του Τμήματος Επιγόντων Περιστατικών στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών "Π. & Α. Κυριακού" στις 15/11/2012.

 

Δημοσιεύματα

Αδεσμευτος 20-11-2012

Πηγή: www.adesmeytos.gr

Καθημερινή 20-11-2012

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ
Εγκαίνια στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Εγκαινιάστηκε η δεύτερη στην Ελλάδα Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών. Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού» και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», ενώ χορηγός για την κατασκευή της αίθουσας ήταν το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα δύο τελευταία χρόνια η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει προσφέρει δύο αίθουσες Επειγόντων Περιστατικών αλλά και ιατρικά μηχανήματα στα παιδιατρικά νοσοκομεία, συνολικής αξίας 295.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μίλησαν ο κ. Β. Κοντοζαμάνης, διοικητής της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Χ. Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου, η κ. Παπάζογλου, διευθύντρια της ΜΕΘ, η κ. Ν. Clive-Βρέκοσι, πρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου, και ο κ. Γ. Αγουρίδης, μέλος του Δ.Σ. του Iδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πηγή: www.kathimerini.gr